forgive me Mum!

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum wbt..

Tajuk entri di atas amat jelas I dah buat dosa kat mummy I. Berbekalkan kebengkakan dan kelebaman di mata seolah-olah ditinju dan digusti tanpa belas kasihan, I nak mintak maaf dengan mi I. I dah buat beliau menitiskan air mata sebab I menangis tanpa isyarat di hadapan beliau. Persamaan dua beranak ini ialah amat sensitif dan murah air mata~

Kepada my mum yang sentiasa di sisi tika susah dan senang, I a.k.a kak yong mintak maaf bebanyak sebab dah buat mi susah hati dengan tindakan kurang cerdik dan kurang bijak ini. Your daughter needs to be blamed maybe..

Thanks mum sebab meluangkan masa dengan kak yong semata-mata bicara tentang kasih sayang. Luahan hati sedalam-dalamnya telah dikeluarkan dan dilonggokkan dengan kebanjiran titisan air mata. Tiada lagi rembesan tapi hujan amat lebat mencurah-curah di pipi..Kholas!

My mum dah up jadi delegasi hati I untuk bicara tentang itu. I masih tiada kekuatan untuk berdepan apatah lagi untuk membuka mulut mengeluarkan mutiara di lubuk hati yang dalam. Hati amat sayu bila kenangan itu mencuit dahan hati. Bukan mudah untuk melalui dan menempuhi. I pasti mengalami kesesakan lalu lintas bila kenangan itu beratur panjang dan berlumba-lumba masuk kotak fikiran. Amat penat~

Mum.. nak cakap lagi perkataan maaf itu sebab kak yong dah kuciwakan hatimu and babah.. I know both of u mengimpikan sedemikian. Tapi I dah musnahkan. I pon mahukan sedemikian tapi I terasa diri I ni tidak diperlukan. Lalu I lepaskan untuk biar kebahagiaan menyelubunginya. Warkah itu membanjirkan hati I dengan seribu kesedihan. I diuji sebenarnya. Itu hakikatnya. I dah hilang itu, itu juga hakikatnya. I tak pasti sama ada boleh menggapai bintang itu kembali. Yang pasti hanya satu..janji untuk biarkan sesuatu memayungi hati I, akan I tanamkan dan siramkan ia selalu. Alhamdulillah ia tetap mekar dan tak pernah hilang dan pudar.

amalkan doa ini..
Moga Allah sentiasa permudahkan segala urusan I..aameen ya Allah, aameen ya Rahman, aameen ya Rahim..
aameen..aameen ya Rabbal 'alamin..
Wassalam..
0 Responses